The Garrison - Blogový príspevok Na čo by malo svadobné oblečenie splňovať?

Čo by mal spĺňať svadobný oblek?

Výber perfektného svadobného oblečenia je kľúčovým krokom pri príprave na váš veľký deň. Oblek by nemal byť len štýlový a elegantný, ale musí byť aj pohodlný a zladený s celým zvyškom svadby. Poďme rýchlo preskúmať, čo by mal takýto svadobný oblek spĺňať.

Načasovanie výberu obleku

Odporúčanie znie: začnite svoj svadobný oblek hľadať čo najskôr. Ideálne by ste mali začať nakupovať päť mesiacov pred svadbou. To vám poskytne dostatok času na preskúmanie rôznych štýlov, úpravy a prípadné zmeny.

Strih a veľkosť obleku

Je nevyhnutné, aby vám oblek dokonale sedel. Musí sa vám pohodlne obliekať na plecia bez toho, aby bol príliš tesný alebo voľný. Mali by ste v ňom ľahko pohybovať rukami a plecami. Pozornosť venujte aj dĺžke saka; malo by byť dostatočne dlhé, aby zakrylo vaše sedacie kosti, ale nie tak dlhé, aby opticky skrátilo vaše nohy. Chcete vedieť viac o tom, čo robí z obleku skutočný svadobný oblek? Prečítajte si aj náš blog: Čo robí z obleku skutočný svadobný oblek?

Ako tesný by mal byť svadobný oblek?

Svadobný oblek by nemal byť príliš tesný. Medzi sakom a košeľou by mal byť dostatok miesta akurát na to, aby sa tam vošla vaša ruka. Ak máte viac miesta, napríklad dosť miesta na vytvorenie päste, potom je sako príliš voľné a pravdepodobne ho treba zúžiť.

Zladenie sa so svedkami

Je dôležité, aby ženích a jeho svedkovia boli zladení. To môže znamenať, že budú mať oblečené rovnaké obleky alebo že sa ženích odlíši jedinečným prvkom, ako je napríklad iná farba kravaty alebo špeciálna vreckovka.

Je v poriadku, ak nevesta vidí oblek ženícha?

Tradične sa hovorí, že ak nevesta pred svadbou uvidí oblečenie ženícha, prináša to nešťastie. Avšak táto tradícia sa v súčasnosti už trochu mení a mnoho párov sa rozhodlo toto pravidlo nedodržiavať. V tomto smere je to skutočne iba otázka osobných preferencií.

Rozpočet na svadobný oblek

Pokiaľ ide o cenu; kvalitný oblek môže stáť od približne 300 eur až po 2000 eur alebo dokonca viac, v závislosti od značky a kvality materiálov. Je dôležité vybrať si oblek, ktorý bude pasovať do vášho rozpočtu, ale zároveň splní vaše očakávania z hľadiska kvality a štýlu. Pre svadobný oblek s dobrým pomerom cena-kvalita