The Garrison - Blogový príspevok Prečo sa ľudia obliekajú ako Peaky Blinders?

Prečo sa ľudia obliekajú ako Peaky Blinders?

Je nespochybniteľné, že štýl Peaky Blinders zanechal svoj odtlačok v súčasnej móde. Od okamihu, keď britský seriál, zasadený do povojnového Birminghamu, zaznamenal úspech na obrazovkách, fanúšikovia po celom svete padli do oka s jedinečným, vintage vzhľadom postáv. Ale prečo sú ľudia tak fascinovaní touto konkrétnou módnou? Pozrime sa hlbšie do problematiky a zistime, prečo sa štýl Peaky Blinders stal tak populárnym. Chcete si už teraz kúpiť Peaky Blinders outfit? Kliknite na odkaz a objavte všetky naše Peaky Blinders outfity. 

Peaky Blinders: Kto boli?

Peaky Blinders boli známa uličná banda, aktívna v Birminghamu, Anglicko, od konca 19. storočia do začiatku 20. storočia. Banda bola známa predovšetkým svojimi násilnými aktivitami a tým, že ovládala hazardnú scénu v meste. Členovia, prevažne mladí zločinci z nižších a stredných vrstiev, boli rozpoznateľní svojím charakteristickým oblečením. Nosili na mieru šité obleky, často s zakázkami a kabátmi so zapínaním na gombíky. Bohatí členovia nosili hodvábne šatky a vyžehlené golieriky so kovovými spinkami na kravatu.

Peaky Blinders

Príťažlivosť štýlu Peaky Blinders

Je zrejmé, že jedinečný štýl Peaky Blinders hrá dôležitú úlohu v popularite televízneho seriálu. Kostýmy, starostlivo vybrané a autenticky navrhnuté, ponúkajú fascinujúci pohľad na obdobie po prvej svetovej vojne, obdobie, ktoré nie je často zobrazované v médiách. Temné farby a ťažké látky odrážajú mrákotné prostredie Birminghamu v tom čase. Ale viac ako to, obleky, topánky a doplnky, ktoré postavy nosia, ako ikonické ploché čiapky, tiež vyjadrujú ich drzý, vzpurný postoj.

Čítajte tiež: Čo je to štýl Peaky Blinders? Všetko, čo potrebujete vedieť!

Spôsob, ako vyjadriť určitú postoj alebo mentalitu 

Štýl Peaky Blinders je viac ako len módny trend; je to spôsob, ako vyjadriť určitú postoj alebo mentalitu. Ľudia, ktorí si osvoja štýl Peaky Blinders, sa často stotožňujú s odolnosťou, vynaliezavosťou a nezávislosťou postáv. Tým, že sa obliekajú ako Peaky Blinder, chcú tieto kvality tiež prezentovať vo svojom vlastnom živote. 

Ako sa obliecť ako Peaky Blinder?

Napodobnenie štýlu Peaky Blinders si vyžaduje niekoľko špecifických odevov a doplnkov. Začnite trojdílnym oblekom z vintage tweedu alebo s kockovaným vzorom, kombinovaným s ťažkým vlneným tmavým kabátom. Jedným z najvýraznejších znakov štýlu Peaky Blinders je penny-ový golierový košeľa, klasický kúsok, ktorý je štýlovým doplnkom každej outfitu. Čo sa týka topánok: zvoľte štýlové, robustné kožené čižmy.

A potom tu sú doplnky. Nedostatok Peaky Blinders vzhľadu je kompletný bez čiapky typu newsboy, charakteristického kusu, ktorý doplní váš outfit. Ďalšie doplnky, ktoré dotvárajú vzhľad, sú hodvábne šatky, vyžehlené golieriky a kovové spinky na kravatu.

Nakoniec je tu účes. Väčšina postáv v Peaky Blinders volí 'disconnected undercut', kde sú strany krátke a vrcholové vlasy sú dlhšie. Aby sme odpovedali na otázku, ako sa obliecť ako Peaky Blinder, pripravili sme aj špeciálne video. Určite si ho pozrite :). 

Vplyv rodiny Shelby

Dôležitým aspektom, ktorý ovplyvnil štýl Peaky Blinders, je móda fiktívnej rodiny Shelby v televíznej sérii. Aj keď je séria založená na skutočnej bande Peaky Blinders, charakterizácia a osobitné výbery módy rodiny Shelby prispeli k popularizácii vzhľadu. Tommy Shelby, líder bandy a hlavný postava, očaril diváka svojimi ťažkými vlnenými kabátmi v rôznych tmavých odtieňoch od modrej po šedú a čiernu, kombinovanými s jeho charakteristickými tweedovými oblekmi. Jeho štýl odráža jeho inteligentný a vždy ovládaný postoj a ukazuje, že robí zriedkavo nesprávne rozhodnutia. Jeho voľba tlmených farieb a jeho preferencia pre robustné, trvanlivé látky odrážajú temnú realitu jeho životného prostredia a tvrdú povahu jeho práce.

Štýl Peaky Blinders v súčasnej dobe

Aj keď je štýl Peaky Blinders pevne zakotvený v móde 20. a 30. rokov, pretrváva a nachádza odznenie aj v súčasnej móde. Dnes môžete vidieť prvky štýlu Peaky Blinders na uliciach, na módnych prehliadkach a v módných časopisoch. Myslite na tweedové kabáty, kožené topánky, ploché čiapky a dokonca aj charakteristické účesy postáv. Tieto prvky sa často kombinujú s modernými odevmi, aby vytvorili vzhľad, ktorý je zároveň nadčasový a súčasný. Je to štýl, ktorý vyžaruje rafinovanosť a štipku rebelstva, kombináciu, ktorá oslovuje mužov aj ženy. Aj keď je skutočná banda Peaky Blinders možno už dávno zabudnutá, žije vo výraznej miere vo svete módy dneška. 

Ste nadšený a uvažujete o tom, že si objednáte Peaky Blinders outfit? Prečítajte si aj nasledujúci blog: Kde si môžete kúpiť cenovo výhodný outfit v štýle Peaky Blinders?

Chcete obohatiť svoju šatníkovú skrinku ikonickým štýlom Peaky Blinders? Potom je The Garrison perfektným online obchodom pre vás. Máme rozsiahlu kolekciu odevov a doplnkov, ktoré dokonale zapadajú do charakteristického vzhľadu rodiny Shelby. Od tweedových oblekov a ťažkých vlnených kabátov po charakteristické čiapky čiapky. Nezabudnite ani na štýlové hodvábne šatky, aby ste svoj outfit dokončili. Či už hľadáte kompletný outfit alebo len niekoľko kúskov, aby ste svojmu vzhľadu pridali štipku Peaky Blinders, všetko nájdete v The Garrison.